Güncel Haberler

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

2020'de GPU'ları Kullanarak Madencilik Yapacak En İyi 10 Karlı Kripto Para Birimi

 

Cryptocurrency Madenciliği nedir?

Kripto para madenciliği, kullanıcılar arasındaki işlemlerin doğrulandığı ve blok zincirinin halka açık defterine eklendiği süreçtir. Madencilik süreci aynı zamanda mevcut dolaşım arzına yeni madeni paraların sokulmasından da sorumludur ve kripto para birimlerinin üçüncü bir merkezi otoriteye ihtiyaç duymadan merkezi olmayan bir eşler arası ağ olarak işlev görmesini sağlayan temel unsurlardan biridir.

Bir kripto para birimi işlemi yapıldığında, bilgilerin gerçekliğini sağlamaktan ve işlemle birlikte blok zincirini güncellemekten bir kripto para birimi madencisi sorumludur. Madencilik sürecinin kendisi, işlem verilerini içeren bir blokla ilişkili kriptografik hash fonksiyonlarıyla karmaşık matematiksel problemleri çözmek için diğer kripto madencilerle rekabet etmeyi içerir.

Kodu kıran ilk kripto para madencisi işlemi yetkilendirerek ödüllendirilir ve sağlanan hizmet karşılığında kripto madenciler küçük miktarlarda kripto para kazanır. Bununla birlikte, diğer kripto madencilerle rekabet edebilmek için, bir kripto para birimi madencisinin özel donanıma sahip bir bilgisayara ihtiyacı vardır.

GPU Madenciliği Hakkında

GPU madenciliği, bir oyun bilgisayarının grafik işleme birimini kullanır ve Bitcoin ve Altcoins adı verilen diğer kripto para birimi madenciliği için kullanılabilir. Ayrıca, bu, birkaç yıl önce Bitcoin madenciliğinin viral bir yöntemiydi, ancak bugüne kadar, web'de hala sizin için geçerli bir seçenek olduğu fikrinden kaçan bir miktar vızıltı var.

Sonuç olarak, madenciliğe olan talep büyümeye devam ediyor ve madenciler ve oyuncular arasında bu tür grafik işleme yonga setlerini satın almak için rekabet etmek için büyük bir gerilim yaratıyor.

GPU madenciliği nedir? GPU madenciliği, bilgisayar bileşenlerini (bu durumda bir grafik kartı) kullanarak elektronik işlemleri doğrulamak için karmaşık matematik problemlerini çözme sürecidir. Katılan madenciler, dijital paralar oluşturabilir veya bir kripto para biriminde işlem güçleri için ödeme alabilir.

2020'de GPU'ları Kullanarak Madencilik Yapacak En İyi 10 Karlı Kripto Para Birimi

1) Ethereum (ETH)

Ethereum Ether (ETH), piyasa değeri ve değeri açısından en iyi beş dijital varlık listesinin başında geliyor. Dahası, bu popüler kripto para birimi, GPU madencileri için hala karlı. Birden fazla güçlü grafik kartı kullanarak, madencilik kârının bir eterini dönüştürmek mümkündür.

Akıllı sözleşme platformu, iş kanıtı adı verilen ve madencilerin genel bir ödül kazanmak için karmaşık matematiksel denklemleri çözmek için hesaplama güçlerini kullanmalarını gerektiren bir fikir birliği mekanizması kullanıyor. Ödül olarak, madencilere yeni çıkarılan eter (ETH) verilir.

Bitcoin'in karma algoritmasının aksine, Ethash'ın Ethash algoritması ASIC dirençli olacak şekilde tasarlandı ve CPU / GPU madencilerinin ağlarını güvende tutmalarına izin verdi. Sonuç olarak, GPU'larını kullanarak rekabet etmek için yeterli bilgi işlem gücünü kullanabilmeleri koşuluyla, ev madencileri için Ether madenciliği yapmak yine de karlı olabilir.

Ether madenciliğine başlamak için ethereum.org adresini ziyaret edin , resmi yazılımı indirin ve blok zincirinin senkronize olmasına izin verin. Yazılım yüklendikten ve senkronize edildikten sonra, GPU'larınızı performans için optimize etmek üzere uygun bir madencilik havuzuna katılın.

2) Ethereum Classic (ETC)

Ethereum Classic, meşhur DAO hackinde kaybedilen paraları kurtarmak için Ethereum sertleştikten sonra 2016 yılında piyasaya sürüldü. Ethereum topluluğunun bir kısmı bu çatalı kabul etmedi ve bu nedenle, daha sonra Ethereum Classic olarak bilinen orijinal Etherzem zincirini çıkarmaya devam etti.

Ethereum Classic blok zinciri, akıllı sözleşme işlevi ve madenciliği mümkün kılan bir iş kanıtı algoritmasının kullanımı dahil olmak üzere Ethereum ile aynı özelliklerin çoğuna sahiptir. İkincisi, onu küçükler için popüler bir oyun haline getirdi.

Ethereum gibi, Ethereum Classic de Ethash algoritmasını kullanır, bu da GPU'lar kullanılarak madencilik yapılabileceği anlamına gelir. ETC madenciliği için kurulum süreci aslında ETH ile aynıdır.

Resmi masaüstü istemcisini ethereumclassic.org'dan indirmeniz , blok zincirini senkronize etmeniz ve GPU'larınızı ETC madenciliği yapacak şekilde yapılandırmanız gerekir. Ek olarak, madencilik ödüllerini artırmak için bir madencilik havuzuna katılmanız gerekir.

3) Monero (XMR)

Monero (XMR): Monero gibi CryptoNight protokolünü kullanan blockchain ağları, ev madencileri için en iyi kripto para birimleri arasında kabul edilir çünkü bunlar hala en karlı madencilik paraları arasındadır.

Ana Privacy Coin Monero (XMR), küçük madencilik operasyonları için popüler bir dijital para birimidir çünkü sürekli olarak piyasa değeri açısından en büyük kripto para birimleri arasında yer almaktadır. Böylelikle madencilik yoluyla elde edilen karların ticaretini yapmak için daha karlı olma potansiyeline sahiptir. Ek olarak, proje geliştiricileri, blok zinciri ASIC'i dirençli tutmaya adanmıştır. Sonuç olarak, küçük ölçekli madenciler, mahremiyet odası ağı içinde rekabet edebileceklerinden rahat olabilirler.

Madencilik XMR ziyareti başlatmak için getmonero.org indirebilir ve resmi Monero istemci kurulmasına gerek. Ardından, düğümünüzün Monero defterini senkronize etmesini beklemeniz gerekir. Eşitlendikten sonra, GPU'larınızı bağlayın ve optimize edin ve bir madencilik havuzuna katılın.

4) AEON (AEON)

AEON (Anonymous Electronic Online Coin), Monero'nun ilk mutabakat algoritması CryptoNote'un hard fork'u olarak başladı. Günümüzde dijital para, yenilikçi özellikleri nedeniyle kendi başına popüler bir kripto para birimi haline geldi.

AEON, mobil uyumluluk durumu nedeniyle ev madenciliği için çok uygundur. Dijital para biriminin temelini oluşturan blok zinciri, bir cihaza indirilen verileri depolama kapasitesine göre budamak için tasarlanmıştır. Sonuç olarak, blok zincirini ve onun fikir birliği algoritmasını, işlemciler gibi düşük depolama aygıtlarında çok fazla zaman olmadan çalıştırmak kolaydır.

AEON bir gizlilik parasıdır ve CryptoNote protokolünün Cryptonite-light olarak adlandırılan kendi değiştirilmiş sürümünü kullanır. Cryptonite-light, temeldeki blok zincirini hızlı bir şekilde doğrular. Mahremiyet odasında engelleme süresi dört dakikadır.

Madenciliğe başlamak için aeon.cash adresini ziyaret edin , yazılımı indirin, GPU'larınızı yapılandırın ve talimatları izleyin.

5) BEAM

Beam, gizlilik, değiştirilebilirlik ve ölçeklenebilirliğe odaklanan MimbleWimble protokolünün ilk uygulaması olarak 2019'un başlarında piyasaya sürülen bir gizlilik parasıdır. Ayrıca BEAM, Hashii madencilik algoritması sayesinde GPU'lar tarafından kullanılabilecek şekilde geliştirilmiştir.

BEAM madenciliği için beam.mw'yi ziyaret edin , önce resmi cüzdanı masaüstünüzden indirmeli ve Beam blok zincirini senkronize etmelisiniz. Daha sonra, "Yerel Düğümü Çalıştır" işlevini etkinleştirerek ve keşif iş parçacıklarını sıfırdan büyük bir sayıya ayarlayarak ayarları yapılandırmanız gerekir. Ardından madencilik ödüllerinizi alacağınız bir cüzdan adresi oluşturursunuz. Son olarak, GPU'larınızı bağlayın ve BEAM madenciliğine başlamaya hazırsınız.

7) Ra vencoin (RVN)

Ra vencoin (RVN), 2018'de piyasaya sürülen bir kripto para birimidir. Ağ, önceki bloğun karmasına bağlı olarak X15 ve SHA512 algoritmasını karıştıran X16R algoritması sayesinde ASIC madencileri tarafından kullanılamaz. Bu nedenle, ASIC'ler Raven Coin blok zincirini tehdit etmez. RVN'ye olan ilgi yalnızca madencilik zorluk tablosuna bakarsak artıyor. Madenciliğe başlamak için ravencoin.org adresini ziyaret edin .

8) Vertcoin (VTC)

Vertcoin (VTC), Satoshi Nakamoto tarafından Bitcoin teknik incelemesinde açıklanan ademi merkeziyetçiliğe sadık kalmak olarak tanımlanan birincil hedefi olan 2014 yılında piyasaya sürüldü. Dijital varlığın geliştiricileri, ASIC'lerin yükselişi nedeniyle Bitcoin ve diğer önde gelen kripto para birimlerinin fazla merkezileştiğini hissetti. Sonuç olarak, ASIC dayanıklı olacak şekilde tasarladıkları Vertcoin'i piyasaya sürdüler.

Vertcoin (VTC), Lyra2RE çalışma kanıtı algoritmasını kullanır. Algoritmanın yalnızca işlemciler ve GPU'lar aracılığıyla yararlanılması amaçlanmıştır. Bu algoritmik değerlendirme nedeniyle Vertcoin, ev madencileri için popüler bir seçimdir.

Ek olarak, dijital para birimi madenciliği, geliştiricileri tek tıklamayla bir madenci oluşturduğu için basit bir süreçtir. Karma oranınızı en üst düzeye çıkarmak ve toplu bir ödül kazanma şansınızı artırmak için bir madencilik havuzuna katılmaktan yararlanabilirsiniz. Madenciliğe başlamak için vertcoin.org adresini ziyaret edin , yazılımı buradan indirebilirsiniz.

9) Horizen (ZEN)

Horizen (ZEN), evde madencilik için en iyi kripto para birimleri listesinde yer alan bir başka gizlilik odaklı dijital para birimidir. Kripto para birimi, ana blok zinciri Zclassic'in sert çatalının ardından 2017'de piyasaya sürüldü. Ürün yelpazesi, topluluk üyelerinin geliştiriciler lehine önyargılı olduğunu düşündüğü Zclassic'i piyasaya sürerken ortaya çıkan farklılıklardan ilham aldı. Piyasaya sürüldükten sonra ZenCash adını Horizen olarak değiştirdi.

ZEN, ASIC dirençli olan ve dolayısıyla ev madenciliği için çok uygun olan Equihash algoritmasını kullanır. Ek olarak, Horizen, kazanılan ödüller açısından Equihash paraları arasında en iyisi olarak kabul edilir.

Madencilik Horizen oldukça basit bir süreçtir. Resmi istemciyi horizen.io'dan bilgisayarınıza indirin , programı kurun ve GPU ayarlarınızı yapılandırın. Kurulum tamamlandıktan sonra, potansiyel getirilerinizi en üst düzeye çıkarmak için bir madencilik havuzuna katılın.

10) Haven Protokolü (XHV)

Haven Protokolü (XHV), yazım sırasında yaklaşık 4 milyon dolarlık bir piyasa değeri olan nispeten bilinmeyen bir kripto para birimi projesidir. Dijital para birimi, Monero'nun bir çatalı ve bu nedenle öncüllerinden birçok gizlilik koruma özelliğini miras aldı.

Ayrıca Haven Protokolü, kullanıcıların fiyat dalgalanmaları konusunda endişelenmelerine gerek kalmadan “denizaşırı depolama” dediği yerde anonim olarak fon depolamasına izin vermeyi amaçlamaktadır. Bu, akıllı sözleşmeler ve ağa özgü stabilcoinlerin kullanılmasıyla mümkün olur.

Haven Protokolü, madencilerin XHV madenciliği yapmak için GPU'ları kullanmasına olanak tanıyan Monero'nun cryptonight'ın bir modifikasyonu olan CryptoNight Haven algoritmasını kullanıyor.

Haven'ı çalıştırmak için havenprotocol.org adresini ziyaret edin , resmi yazılımı indirmeniz, blok zincirini senkronize etmeniz, bir cüzdan ayarlamanız, GPU'larınızı bağlamanız ve gitmeniz gerekir!

Grin (GRIN)

Grin (GRIN), MimbleWimble protokolünün bir başka uygulamasıdır ve Beam gibi, 2019'un başlarında piyasaya sürüldü. Grin, küçük ev madencilerinin GRIN'i 'çalıştırmasını sağlamak için ASIC'e dirençli Cuckoo Cycle madencilik algoritmasını kullanan gizlilik odaklı bir kripto para birimidir.

Grin madenciliğine başlamak için grin.mw adresini ziyaret edin , resmi yazılımı indirmeniz, blok zincirini senkronize etmeniz ve GPU'larınızı bağlamanız gerekir. Grin topluluğu, GRIN madenciliği için en verimli oldukları düşünülen Nvidia grafik kartlarının kullanılmasını tavsiye ediyor. Daha sonra, bir cüzdan oluşturmanız ve - GPU'ları madencilik yapıyorsanız - madencilik algoritmasını, GPU madenciliğine adanmış olan Cuckaroo POW'a göndermeniz gerekir.

Feathercoin (FTC)

Feathercoin (FTC), 2013 yılında Litecoin'in bir çatalı olarak piyasaya sürüldü. Dijital para birimi, CPU ve GPU madenciliğini desteklemek için tasarlandığı için piyasaya sürüldüğünde kripto para birimine özgü olan NeoScrypt hash algoritmasını kullanır. Bu nedenle topluluk odaklı geliştiriciler ve ev madencileri arasındaki popülerliği.

Karma algoritması nedeniyle Feathercoin, GPU madenciliği için çok uygundur. Ancak kurulum süreci çok basit değildir. Cihazınız çalıştığı işletim sistemine bağlı olarak, gelen Feathercoin Çekirdek Düğümü indirmeniz gerekir feathercoin.com ilk. Daha sonra, belirli koşullarınıza uyacak şekilde manuel olarak yapılandırmanız gerekir; bu, blockchain teknolojisinde yeniyseniz bu zor olabilir. Bu adım tamamlandıktan sonra, karınızı potansiyel olarak maksimize etmek için bir madencilik havuzuna katılmanız önerilir.

Sonuç

Kripto madenciliği, boşta durmak yerine CPU'nuzun çalışmasını sağlamanın harika bir yolu olabilir. Ancak, benim için doğru madeni parayı seçmenin çok önemli bir karar olduğunu ve madencilik için gereksiz para ve enerji harcamadığınızdan emin olmak için önceden biraz araştırma yapılması gerektiğini unutmayın. kârsız kısım.

Önce araştırmanızı yapmanıza yardımcı olmak için daha önce belirtildiği gibi CryptoCompare veya WhatToMine gibi bir dizi çevrimiçi madencilik karlılık hesaplayıcısı bulunmaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar